Σελίδες

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκοπηγής


Στο Καστρινό Καρναβάλι 2011, του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος" Λευκοπηγής.

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει το ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ έναν Πολιτιστικό Θεσμό που στήριξαν από την πρώτη στιγμή οι Ηρακλειώτες με την εντυπωσιακή παρουσία και συμπαράσταση τους. Με στόχο την καλύτερη οργάνωση των φετινών εκδηλώσεων έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια από τον νέο διευρυμένο Δήμο με τη συμμετοχή ομάδων, συλλόγων και σχολείων προκειμένου το ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011 να εντυπωσιάσει και φέτος με την καθολική συμμετοχή των Ηρακλειωτών και το κέφι του.
Οι γιορτές της Αποκριάς είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε αλλά και να λάβουμε μέρος σε εκδηλώσεις που βγαίνουν μέσα από τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας και παράλληλα να διασκεδάσουμε. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που το χαμόγελο, η καλή διάθεση και η θετική ενεργεία είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ, οι γιορτές της Αποκριάς μπορούν να μας τα προσφέρουν απλόχερα. Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου , κορυφώνονται στις 26 και 27 του ίδιου μήνα με την Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών και το 9ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και ολοκληρώνονται την Καθαρή Δευτέρα με γιορτές σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Σας προσκαλούμε να δώσετε το παρόν με κέφι και ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις του Καστρινού Καρναβαλιού 2011» , αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.


Το πρόγραμμα του Καστρινού Καρναβαλιού 2011 για το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, όπου συμμετέχει ο Πολιστιστικός Σύλλογος της Λευκοπηγής έχει ως εξής:

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ των Καρναβαλικών Ομάδων

Οι Απόκριες έχουν πανάρχαια ήθη έθιμα και παραδόσεις. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα διατηρούν ακόμα και σήμερα.

Στο Καστρινό Καρναβάλι 2011 φιλοξενούνται Παραδοσιακές Ομάδες από το ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ, την ΛΕΥΚΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ, το ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ, τον ΜΕΣΟΤΟΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, το Boyanovo ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, τη ΓΕΡΓΕΡΗ και τους ΑΣΙΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Στις 14:00 η παρέλαση ξεκινάει από τη Χανιώπορτα έως την Πλατεία Ελευθερίας. Προηγούνται οι Παραδοσιακές Ομάδες με τα τοπικά μουσικά τους όργανα.

Στις 15:00 αρχίζει η μεγάλη παρέλαση των σύγχρονων μεταμφιεσμένων ομάδων κάθε ηλικίας.

Στις 20:00 μπροστά στο Δημαρχείο σε μεγάλη εξέδρα θα παρουσιαστούν σε μια εντυπωσιακή παράσταση παραδοσιακά δρώμενα από τις Ομάδες που φιλοξενούμε απ’ όλη την Ελλάδα.

Τη μουσική κάλυψη της παρέλασης προσφέρει η εταιρεία THE REAL MUSIC του Κώστα Βενέτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.