Σελίδες

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ηράκλειο Κρήτης: Δεν πτόησε τους Καρναβαλιστές ο βροχερός καιρός!

Ούτε το κρύο, ούτε η βροχή πτόησαν τις ομάδες των καρναβαλιστών, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η παραδοσιακή ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Λευκοπηγής, που ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου,  το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, συμμετέχοντας στο 2ο Καστρινό Καρναβάλι!


Και με κρύο, και με βροχή, οι Καρναβαλιστές βγήκαν στους δρόμους, συμμετέχοντας στην παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού! Εκατοντάδες Ηρακλειώτες, μεταμφιεσμένοι και μη, χορεύουν και τραγουδούν στο ρυθμό της Αποκριάς, ξεχνώντας (έστω και για λίγο) τα προβλήματα της καθημερινότητας!


Η παρέλαση ξεκίνησε από τη Χανιώπορτα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι πάνω από 50 ομάδες καρναβαλιστών μεταφέρουν στους πολίτες και επισκέπτες, που παρακολουθούν την εκδήλωση, κέφι, ζωντάνια και χαρά.

Της παρέλασης προηγήθηκαν οι παραδοσιακές ομάδες, οι οποίες ξεκίνησαν επίσης από τη Χανιώπορτα και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου παρουσιάζουν δρώμενα του τόπου τους.

Στο Καστρινό Καρναβάλι φέτος φιλοξενούνται μερικές από τις πιο γνωστές παραδοσιακές αποκριάτικες ομάδες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, όπως: από το Μοναστηράκι Δράμας, τη Λευκοπηγή Κοζάνης, το Μακροχώρι Ημαθίας, το Μεσότοπο Μυτιλήνης, το Boyanovo Βουλγαρίας και ο "Αρκουδιάρικος Χορός" της Γέργερης.

Στις 8 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο σε μεγάλη εξέδρα θα παρουσιαστούν σε μια εντυπωσιακή παράσταση παραδοσιακά δρώμενα από τις ομάδες που φιλοξενούμε απ' όλη την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.


Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.