Σελίδες

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

15% λιγότεροι συμβασιούχοι φέτος στην Αυτοδιοίκηση, το πολύ 7.650

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

Με διαδικασίες εξπρές -εντός μόλις οκτώ ημερών-και μειωμένες κατά 15% σε σχέση με το 2010, ζητεί να είναι για φέτος οι προσλήψεις συμβασιούχων στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για τον καθιερωμένο ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος όμως λόγω εφαρμογής του «Καλλικράτη» αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Οι δήμοι και περιφέρειες καλούνται να καταγράψουν τις ελλείψεις τους σε εποχικό προσωπικό με την επισήμανση ότι τα αιτήματά τους πρέπει να αφορούν μόνον το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και πάντως να μην υπερβούν συνολικά τους 7.65ο συμβασιούχους.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος καλούνται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαρτίου δήμοι και περιφέρειες να εξετάσουν τις ανάγκες τους και να υποβάλουν τα αιτήματα τους, τα οποία θα πρέπει να είναι απολύτως αιτιολογημένα.

Οι προσλήψεις αυτές αφορούν προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή για συμβάσεις μίσθωσης έργου και στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Για μια σχολική περίοδο
Οι συμβασιούχοι που θα απασχοληθούν σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και εκπαιδευτήρια θα μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις διάρκειας ίσης με τη σχολική περίοδο.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στις υπηρεσίες τους, οι γενικοί γραμματείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να «κόψουν» τις περσινές εγκρίσεις κατά 15% σε προσωπικό τόσο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου όσο και με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.