Σελίδες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μέτρηση ρολογιών της ΔΕΗ και από καταναλωτές

Τη δυνατότητα να ενημερώνουν οι ίδιοι οι καταναλωτές τη ΔΕΗ για τις ενδείξεις του μετρητή τους δίνει η επιχείρηση σε όσους επιθυμούν να τιμολογούνται κάθε δίμηνο με βάση την πραγματική κατανάλωση ρεύματος και όχι «έναντι».

Σημειώνεται ότι σήμερα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ εκδίδονται ανά δίμηνο. Για το πρώτο δίμηνο ο λογαριασμός εκδίδεται «έναντι», με βάση την κατανάλωση του αντίστοιχου διμήνου του προηγούμενου έτους και στο δεύτερο δίμηνο εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός, μετά την καταμέτρηση. Αυτό συμβαίνει, γιατί η καταμέτρηση από τους υπαλλπλους της ΔΕΗ γίνεται ανά τετράμηνο.

Ωστόσο, η ΔΕΗ παρέχει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να τιμολογούνται από το πρώτο δίμηνο με βάση την πραγματική κατανάλωση, να ενημερώνουν οι ίδιοι την επιχείρηση, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω Ιντερνετ.

Στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, πάνω από τον πίνακα με τις ενδείξεις μετρητή, αναγράφεται το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι κατανάλωτές μπορούν να κάνουν την καταμέτρηση. Οι κατανάλωτές πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό πλεκτρονικής πληρωμής, που αναγράφεται επίσης στο έντυπο του λογαριασμού, και να επικοινωνήσουν με το τηλ. 10410 ή να υποβάλουν την ένδειξη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http: //www.dei.com.gr/Default.aspx? id=5634&nt=18?=l.

Στη διεύθυνση αυτήν υπάρχουν οδηγίες για τα σημεία που πρέπει να προσέξει κάποιος, όταν κάνει καταμέτρηση. Οταν πρόκειται για πολυκατοικία, ο κατανάλωτής πρέπει να επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός παροχής που αναγράφεται στο λογαριασμό του είναι ο ίδιος με αυτόν που υπάρχει στο μεταλλικό ταμπελάκι επάνω στο μετρητή.

Η δυνατότητα που δίνει η ΔΕΗ δεν εξυπηρετεί μόνον όσους επιθυμούν λογαριασμό με βάση την πραγματική κατανάλωση, αλλά και όσους έχουν κλειστά σπίτια, εξοχικά κ.λπ. ή η πρόσβαση στον καταμετρητή είναι δύσκολη.


Πηγή :  ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.