Σελίδες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Δύο μήνες και κάτι μέρες πέρασαν απο τότε που οι δεκατρείς περιφερειάρχες ανέλαβαν τα καθήκοντα τους για να παράξουν έργο. Ποια καθήκοντα δηλαδή και ποιο έργο; Συναντήθηκαν τις προάλλες με τον δημιουργό του «Καλλικράτη» υπουργό Εσωτερικών I. Ραγκούση και είπαν τα παράπονα τους. Τα προβλήματά τους είναι μεγάλα. Ο μηχανισμός των νομαρχιών δεν έχει μεταφερθεί ακόμη στις περιφέρειες.

Το οικονομικό τους πρόβλημα είναι τεράστιο. Προς το παρόν το μοναδικό τους έσοδο είναι μηνιαίως το ένα δωδέκατο του προϋπολογισμού των νομαρχιών που τις απαρτίζουν. Και πρέπει να χρηματοδοτηθούν συσσωρευμένα μεγάλα χρέη, έργα σε εξέλιξη και οι μισθοί νομαρχιακών υπαλλήλων. Οι ίδιοι οι περιφερειάρχες παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχουν να πληρώσουν τους συνεργάτες τους. Το μόνο που προς το παρόν λειτούργησε είναι οι μετατάξεις. Κι εκεί όμως τα θαλάσσωσαν. Για παράδειγμα στην περιφέρεια Θεσσαλίας έστειλαν 14 κηπουρούς, χωρίς να τους έχουν ανάγκη. Οι περιφέρειες Κ. Μακεδονίας (Π. Ψωμιάδης) και Δ. Ελλάδας (Απ. Κατσιφάρας) δεν έχουν κτίριο για να στεγαστούν. Οι περιφερειάρχες Π. Ψωμιάδης και Γ. Δακής έχουν οργανώσει δικές τους αναπτυξιακές προτεραιότητες αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν κονδύλια οφού το ΕΣΠΑ δεν έχει περάσει ακόμη στα χέρια τους. (Προβλέπεται να περάσει τον Ιούλιο).

Με όλες αυτές τις δυσκολίες πώς να λειτουργήσουν οι περιφέρειες; Κι έχεις τον κ. Ραγκούση να σου λέει «όλα καλά» με τον «Καλλικράτη».
 
 
Πηγή :  ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.