Σελίδες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Έκοψαν τη χρηματοδότηση σε 44 νοσοκομεία - Απάντηση του Υπουργείου Υγείας

Το υπουργείο Οικονομικών έκοψε τη χρηματοδότηση σε 44 νοσοκομεία και 20 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς δεν έχουν ακόμη προσκομίσει στοιχεία του προϋπολογισμού τους, σύμφωνα με δημοσίευμα. Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπ. Υγείας.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με επιστολή που εστάλη από το υπουργείο, στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, δόθηκε εντολή να μην εγκριθεί η μηνιαία επιχορήγηση 7%. Η μη καταβολή αφορά συνολικά 65 φορείς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενώ χρήματα δεν πρόκειται να δοθούν πριν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Όσον αφορά το υπ. Παιδείας, επιχορήγηση δεν παίρνουν 20 τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα.

Όσον αφορά το υπ. Υγείας , σε σύνολο 134 νοσοκομείων στοιχεία έχουν στείλει 90 νοσοκομεία ενώ τα υπόλοιπα 44 δεν το έχουν πράξει.

Όσον αφορά το υπ. Εσωτερικών το κόψιμο της επιχορήγησης αφορά το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο επίσης δεν έχει αποστείλει στοιχεία...


Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Σχετικά με δημοσίευμα έγκυρης εφημερίδας που αναφέρεται στην μη χρηματοδότηση 44 νοσοκομείων, λόγω της μη παροχής οικονομικών στοιχείων από μεριάς τους, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει τα εξής :

Ουδέποτε τέθηκε θέμα μη χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Μέσω του υπουργείου έχουν κατατεθεί τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2010 και των 132 νοσοκομείων της χώρας. Για το 2011, με την εφαρμογή του ESYNET, έχουν ήδη καταγραφεί τα οικονομικά στοιχεία του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και των 132 νοσοκομείων της χώρας, και για το λόγο αυτό έχει καταβληθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Συνεπώς όλα αυτά που διαρρέονται από κάποιους προς τον τύπο, είναι εκ του πονηρού και ως στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν ακραίες μορφές συμπεριφοράς. Σε όλους αυτούς, που προσπαθούν να σταματήσουν τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της υγείας δημιουργώντας με ψευδή και σαθρά επιχειρήματα αρνητικές εντυπώσεις και καταστάσεις καταστροφολογίας, δηλώνουμε πως οι προβοκάτσιες τους δεν έχουν νόημα γιατί ο κόσμος πια καταλαβαίνει, και εν πάση περιπτώσει οι συγκεκριμένες φήμες είναι ανυπόστατες, ψευδείς και υπονομευτικές.


Πηγή : NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.