Σελίδες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σημαντική ποιοτική βελτίωση στην περίθαλψη των εξωτερικών ασθενών

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ” ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


«Ένα βήμα μπροστά για το νοσοκομείο και για ολόκληρη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» χαρακτήρισε την αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Χρήστος Ζηλίδης, στα εγκαίνια της αυτόνομης λειτουργίας του ΤΕΠ του Μποδοσάκειου.

Ο κ. Ζηλίδης επισήμανε σε δήλωσή του ότι η αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ εξασφαλίζει καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς και εξανθρωπίζει τις υπηρεσίες που παρέχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σημειώνοντας πως λίγα νοσοκομεία στη χώρα μας έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. «Είναι μια σημαντική ποιοτική βελτίωση στην περίθαλψη των εξωτερικών ασθενών, που δίνει ένα διαφορετικό στίγμα στο νοσοκομείο», είπε.

Ο διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. ανέφερε ακόμη ότι το Μποδοσάκειο έχει αξιοζήλευτα λειτουργικά χαρακτηριστικά, δηλαδή πολύ καλή λειτουργία και υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης από τους πολίτες, ενώ έκανε μνεία και στην ώθηση που θα δοθεί στο νοσοκομείο με τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν στο εγγύς μέλλον, όπως η μονάδα Χημειοθεραπείας, αλλά και στις δυνατότητες ανάπτυξης του Μποδοσάκειου με δύο έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Την ένταξη της νέας πτέρυγας και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και κάποιων βοηθητικών κτιρίων. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο Μποδοσάκειο θα λειτουργήσει το μοναδικό Τμήμα Χημειοθεραπείας που θα ιδρυθεί σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ότι πρέπει να γίνει αντιληπτή η ιδέα της περιφερειακής λειτουργίας των νοσοκομείων, με τη δημιουργία ενός δικτύου ιατρικών υπηρεσιών που θα καλύπτουν σε συνεργασία τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε μέσω της συνεργασίας να εξασφαλιστεί η λειτουργία ενός Παιδιατρικού τμήματος. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε επίπεδο περιφερειακών νοσοκομείων, αν και όπως σημείωσε «εδώ (Μποδοσάκειο) είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια», λέγοντας ότι σε γειτονικά νοσοκομεία προκηρύσσονται θέσεις γιατρών 5 και 6 φορές και δεν έρχονται γιατροί.

Την χαρά της για την προσθήκη και λειτουργία μιας νέας υποδομής υγείας στο νοσοκομείο, εξέφρασε η διοικητής του Μποδοσάκειου Αναστασία Μπούρτσου και τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες της διοίκησης για στελέχωση του ΤΕΠ με νέες ειδικότητες, όπως νευρολόγου, τραυματιολόγου και νευροχειρουργού και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν για το στήσιμο του ΤΕΠ και αναφέρθηκε στην υπογραφή έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης από το περιφερειακό συμβούλιο για την ολοκλήρωση των μελετών για τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.

Την ικανοποίηση των πολιτών της Εορδαίας για την έναρξη λειτουργίας του αυτόνομου ΤΕΠ του Μποδοσάκειου εξέφρασε η δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, καθώς συμβάλλει στην άμεση παρέμβαση, στήριξη του πολίτη- ασθενή και τη διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας.

Τη χαρά του για τη λειτουργία του ΤΕΠ εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «κόσμημα» την πτέρυγα στην οποία στεγάζεται το ΤΕΠ και αξιόλογο το ανθρώπινο δυναμικό του. Κάλεσε μάλιστα όλους σε εγρήγορση «για να μην γίνει καμία έκπτωση στην οργάνωση των νοσοκομείων που επιχειρείται», διότι θα προκύψει τεράστιο θέμα στην περιοχή μας και τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών αφού «θα χρειάζεται τεράστιος στόλος ασθενοφόρων για την μεταφορά των ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο».

«Αναβάθμιση στην ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας», χαρακτήρισε την αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ ο υπεύθυνος ιατρός του ΤΕΠ, αναισθησιολόγος Σάββας Γιασάς (με εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική), καθώς θα συμβάλλει στην πιο γρήγορη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, την εξειδικευμένη αντιμετώπιση κάθε περιστατικού και την παροχή των καλύτερων ιατρών γνώσεων στην αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού. Πρόσθεσε ότι το ΤΕΠ έχει στελεχωθεί με 11 νοσηλευτές και μία προϊσταμένη του ΤΕΠ με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και ότι το ΤΕΠ διαθέτει εξεταστήριο, σηπτικό χειρουργείο, ορθοπεδικό (αίθουσα γύψου), παθολογικό εξεταστήριο και αίθουσα βραχείας νοσηλείας με 5 κλίνες.


Πηγή : ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.