Σελίδες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Συνάντηση με τους δεκατρείς Περιφερειάρχες, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια με τη Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε την Τετάρτη 23.3.2011, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.). Ειδικότερα δέχθηκε τους:

- κ.Σγουρό Ιωάννη – Περιφερειάρχη Αττικής, Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής,

-κ.Γιαννακίδη Αριστείδη – Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, μέλος

-κ.Γιακαλή Αθανάσιο – Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, μέλος

-κ.Κατσιφάρα Απόστολο – Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, μέλος

-κ.Δάκη Γεώργιο – Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, μέλος

-κ.Καχριμάνη Αλέξανδρο – Περιφερειάρχη Ηπείρου, μέλος

-κ.Αγοραστό Κωνσταντίνο – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, μέλος

-κ.Σπύρου Σπυρίδωνα – Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, μέλος

-κ.Ψωμιάδη Παναγιώτη – Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος

-κ.Αρναουτάκη Σταύρο – Περιφερειάρχη Κρήτης, μέλος

-κ.Μαχαιρίδη Ιωάννη – Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, μέλος

-κ.Τατούλη Πέτρο – Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μέλος και

-κ.Περγαντά Κλέαρχο – Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, μέλος


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας καλωσορίζω. Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με επισκεφθείτε. Είστε στην πρώτη γραμμή για την επιτυχία μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που για πρώτη φορά γνωρίζει η Ελλάδα.

Νομίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα – και λέγω ‘έχουμε’ γιατί βάζω και τον εαυτό μου μέσα – γιατί έχω εμπιστοσύνη σε σας, σας γνωρίζω, έχετε κάνει και στο παρελθόν καλά πράγματα, και νομίζω ότι τώρα θα κάνετε περισσότερα, θα ‘βάλετε πλάτη’ για να πετύχετε πολλά από αυτά που περιμένει ο ελληνικός λαός.

Ακόμη μια φορά σας καλωσορίζω, σας εύχομαι ‘καλές επιτυχίες’ και να με θυμάστε πότε-πότε με καμιά πρόσκληση, να έρχομαι και εγώ στο χωριό σας και να με κερνάτε…


Ι.ΣΓΟΥΡΟΣ (Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΕΝΠΕ): Κύριε Πρόεδρε, εκ μέρους όλων των συναδέλφων, των 13 περιφερειών από όλη την Ελλάδα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνετε να μας δεχθείτε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Και θέλουμε να σας τονίσουμε ότι η επίσκεψή μας, εκτός από την αγάπη μας προς το πρόσωπό σας, εκτός από την εκτίμησή μας, είναι και ένα θέμα αυτής της επίσκεψης – το ουσιαστικότερο - να μικρύνουμε την απόσταση μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Β΄ βαθμού.

Τα προβλήματα, όπως γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μας, για τους πολίτες είναι πάρα πολύ έντονα. Και προσπαθούμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως του τι είναι ο καθένας πολιτικά, να τα λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Και γι’αυτό ζητήσαμε σήμερα να σας δούμε και σας ευχαριστούμε και πάλι που μας δεχθήκατε και πιστεύω ότι και με τον λόγο σας, αλλά και με την αγάπη που σας διακρίνει απέναντί μας - γιατί δεν είναι η πρώτη φορά - θα μας βοηθήσετε για να μπορέσουμε ‘να περάσουμε τον κάβο’, γιατί η πατρίδα μας αυτή την εποχή, και κοινωνικά και πολιτικά και οικονομικά, περνάει μια πάρα πολύ μεγάλη κρίση. Και είμαστε όλοι εδώ για να ‘βάλουμε πλάτη’.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε τον λόγο, λοιπόν.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.