Σελίδες

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

e- Δημότης: Ο Δήμος Κοζάνης αλλάζει τα δεδομένα στη σχέση πολίτη-Δήμου


Την εφαρμογή « e-Δημότης», την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή στην Ελλάδα για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, που δημιούργησε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την εταιρία D-Waste, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.
Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα, με εικόνα και σχόλια, αλλά και να λαμβάνουν ενημέρωση σχετικά με τα νέα και τις εκδηλώσεις του Δήμου, να λαμβάνουν μέρος ενεργά σε ότι αφορά την γειτονιά τους εκφέροντας άποψη, σχόλια και feedback σε απευθείας επικοινωνία με το Δήμο.
Οι δημότες θα έχουν τη δυνατότηγτα να ενημερώνουν κατευθείαν τις υπηρεσίες του Δήμου για προβλήματα που εντοπίζουν χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία.
Επιπλέον, ο Δήμος θα έχει άμεση και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση για κάθε πιθανό πρόβλημα, ενώ αποκτά και άμεση αντίληψη από το πλήθος των φωτογραφιών που θα λαμβάνει, για το τι είναι σημαντικό για τους δημότες, ώστε άμεσα να τα αξιολογεί και να τα επιλύει.
 Το e-Δημότης θα προσφέρει διαρκή και διαδραστική ενημέρωση καθώς και στενότερη επικοινωνία με το Δήμο Κοζάνης.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμαινε ότι «στόχος μας είναι η άμεση, η γρήγορη και με σύγχρονο τρόπο επικοινωνία μας με τον πολίτη και τον επισκέπτη. Η εξυπηρέτηση και η ενημέρωση του πολίτη για θέματα χρηστικά αλλά και θέματα της επικαιρότητας. Επιθυμία μας είναι να έρθει πιο κοντά ο πολίτης στον Δήμο. Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει, είναι η προσέγγιση με το νεανικό κοινό, θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να ανοίξουμε διάλογο με τους νέους, θέλουμε την συμμετοχή τους, θέλουμε τις ιδέες τους, την κριτική τους, την ματιά τους για θετικά ή αρνητικά γεγονότα. Πρέπει να τους «μιλήσουμε» με τον τρόπο που πλέον χρησιμοποιούν αυτοί για ενημέρωση ή «συνομιλία. Δημιουργούμε ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας Δήμου – πολιτών. Οι πολίτες μας θα μπορούν να ενημερώνουν το Δήμο, με εικόνα και σχόλια και σε πραγματικό χρόνο, για προβλήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες μας ή την λειτουργία της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Θα λαμβάνουν μέρος ενεργά, εκφέροντας άποψη και σχόλια σε ότι αφορά πολιτικές του δήμου ή θέματα καθημερινότητας».
 
Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στους πολίτες μέσω των αγορών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας:
 
Google Play - Android
 
 
itunes - iphone
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.