Σελίδες

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου μετά τη μάχη της Τούμπας



Δεν ήταν ένα απλό παιχνίδι. Δε θα μπορούσε να είναι ένα απλό παιχνίδι. Ηταν ένας ημιτελικός, ένα ματς τίτλος. Μια δύσκολη μέρα που τελείωσε με τον ΠΑΟΚ νικητή επί του Ολυμπιακού. Το γκολ του Κλάους ήταν αυτό που έστειλε τον Δικέφαλο στον τελικό της Αθήνας έπειτα από μια πραγματική μάχη στην Τούμπα.

Ενας αγώνας που μπορεί να μην είχε θέαμα, αλλά ξεχείλιζε από πάθος, ένταση, νεύρα. Είναι κι αυτά ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου. Οχι το πιο όμορφο, αλλά σίγουρα αναπόσπαστο. Ο αγώνας πήγε να τιναχτεί στον αέρα χάρη σε μια ανοησία και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα.
Τελικά η σέντρα έγινε χάρη και στην παρέμβαση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και απεύθυνε προσωπικό μήνυμα στον κόσμο. Μόλις ο Μάνταλος σφύριξε τη σέντρα ο παλμός και η ένταση της εντυπωσιακής ατμόσφαιρας που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ στη φλεγόμενη Τούμπα.
Ηταν ένα αντρικό παιχνίδι. Ο Δικέφαλος με την ώθηση της εξέδρας μπήκε δυνατά και θα μπορούσε να προηγηθεί μόλις στο 2’ όταν ο Αθανασιάδης πλάσαρε άστοχα ενώ θα μπορούσε να… σπάσει τη μπάλα στον αφύλακτο Σαλπιγγίδη. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη συνέχισαν να πιέζουν έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και απειλούσαν κυρίως με τα μακρινά σουτ του Στοχ. Το πρώτο έφυγε ακριβώς δίπλα από το δοκάρι του Μέγιερι και το δεύτερο το απέκρουσε ο Ούγγρος γκολκίπερ.
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ιδανικό για τον ΠΑΟΚ. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κλάους έπειτα από σέντρα του Τζαβέλλα πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με μια άπιαστη κεφαλιά σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ. Η συνέχεια ήταν θέμα χαρακτήρα. Ο Δικέφαλος με συνολικά πολύ καλή αμυντική λειτουργία κράτησε τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο στις καθυστερήσεις από στημένες φάσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν κι ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση.
Ο Δικέφαλος, όμως, καλείται να πληρώσει το τίμημα της έντασης, των νεύρων και του υπέρμετρου πάθους, διότι στον τελικό θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κατσουράνη που αποβλήθηκε για την κόντρα του με τον Μανιάτη, του Νάτχο, ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για την αψιμαχία του με τον Μαρκάνο και τον Σάμαρη που δεν τιμωρήθηκαν και του μεγάλου πρωταγωνιστή. Του Κλάους. Του ανθρώπου που με τα δύο του γκολ σε Καραϊσκάκη και Τούμπα χάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Ο Ελληνας επιθετικός δέχτηκε μια τουλάχιστον αυστηρή κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία από τον Μάνταλο και θα απουσιάσει από τον τελικό.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας (76′ Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67′ Λάζαρ), Σαλπιγγίδης (94′ Κίτσιου), Νάτχο, Στοχ, Αθανασιάδης.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο (71′ Μασάντο), Μαρκάνο, Μανωλάς, Μπονγκ (83′ Σάμαρης), Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (71′ Σαβιόλα), Βαλντές.
Διαιτητής: Μάνταλος
Κίτρινη κάρτα: Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Αθανασιάδης – Μέγιερι, Βαλντές, Μανωλάς, Κάμπελ, Ντομίνγκες
Κόκκινη κάρτα: Κατσουράνης, Νάτχο – Μανιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.