Σελίδες

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Η αναμονή για τη δεδομένη επιστροφή του ΠΑΟΚ στους τίτλους δεν τελείωσε στο ΟΑΚΑ. Στον 17ο τελικό της ιστορίας του ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας μπροστά στον υπέροχο κόσμο του που γέμισε τις εξέδρες για να βρεθεί δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα, γνωρίζοντας την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-4. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει τις απουσίες του μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και οι Πράσινοι όντας καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έφτασαν στη νίκη.
Ο ΠΑΟΚ μόνο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου φανέρωσε μέρος των πραγματικών του δυνατοτήτων. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, πέτυχε γκολ σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης και στέφθηκε Κυπελλούχος.
Ο ΠΑΟΚ με αλλαγές σε πρόσωπα λόγω των απουσιών ΝάτχοΚατσουράνηΚλάους εμφανίστηκε νευρικός στον αγωνιστικό χώρο και ο Παναθηναϊκός βρήκε διαδρόμους για την εστία του Γλύκου απειλώντας με σουτ των Ζέκα, Πράνιτς. Το γκολ, όμως, ήρθε από στημένη φάση. Στο 15’ ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, η άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε πάλι στον Σουηδό που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.
Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματά του στο γήπεδο, άρχισε να κυκλοφορεί καλά τη μπάλα… απλώνοντας το παιχνίδι στα άκρα με τον Στοχ από αριστερά και τους Λούκας, Κίτσιου από δεξιά και πήρε τον έλεγχο. Από το 20’ ήταν συνεχώς στην επίθεση με τον Παναθηναϊκό να περιορίζεται στην προσπάθεια να κρατήσει τη μπάλα μακριά από την εστία του.
Στο 36’ ο Σαλπιγγίδης έχασε την ευκαιρία του αγώνα που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων όταν έπειτα από σέντρα του Στοχ βρέθηκε μόνος του προ του Κοτσόλη, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και να επιτίθεται μαζικά για την ισοφάριση. Στο 41’ σουτ του Κάτσε πέρασε δίπλα από το δοκάρι και το ημίχρονο τελείωσε στο 0-1.
Στην επανάληψη ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία. Δύο φάσεις στα πρώτα λεπτά, δύο αδράνειες της άμυνας και ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο 50’ έπειτα από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ που μπήκε στην περιοχή αφύλακτος, η άμυνα περίμενε γέμισμα γιατί ο Σουηδός ήταν σε πλάγια θέση, αλλά εκείνος σούταρε στην κλειστή γωνία του Γλύκου κι έκανε το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν πήδηξε για κεφαλιά στο κόρνερ, ο Καρέλης το έκανε και σημείωσε το 0-3.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης προσπάθησε να αντιδράσει από τον πάγκο με τον Λίνο να περνά στη θέση του Λούκας και τονΒούκιτς στον άξονα αντί του Λάζαρ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 70’ με πέναλτι που κέρδισε ο Λίνο κι εκτέλεσε εύστοχα ο Βούκιτς, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα, ο άνθρωπος του αγώνα, ο Μπεργκ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (75’ Κουλούρης), Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Κάτσε, Λάζαρ (55’ Βούκιτς), Κίτσιου, Στοχ, Λούκας (55’ Λίνο), Σαλπιγγίδης
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέιντ (75’ Λαγός), Μπεργκ (90’ Πέτριτς), Καρέλης (71’ Ατζαγκούν)
Διαιτητής: Κάκος
Βοηθοί: Καρσιώτης, Ευθυμιάδης
Επιπρόσθετοι: Σιδηρόπουλος, Παππάς
Κίτρινη κάρτα: Κάτσε – Κουτρουμπής






Πηγή: www.paokfc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.