Σελίδες

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Έκθεση Αγιογραφίας & Ζωγραφικής με θέμα: «Χαρμολύπη, το Χαροποιόν Πένθος». 7-25 Απριλίου 2014, στη Δημοτική Χαρτοθήκη ( 02/04/2014 )


 ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Έκθεση Αγιογραφίας & Ζωγραφικής με θέμα: «Χαρμολύπη, το Χαροποιόν Πένθος».
 
7-25 Απριλίου 2014
 
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Καλουτσάκη Μαρία, Ματιάκη Χριστίνα, Μπονδούκας Γεώργιος, Τσιρακίδης Κωνσταντίνος

Στον πανέμορφο χώρο της Δημοτικής Χαρτοθήκης της πόλης, «Αρχοντικό Λασσάνη», θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής με θέμα, που είναι συναφές με το Πάσχα, «Χαρμολύπη, το Χαροποιόν Πένθος». Τέσσερις καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν, με το δικό τους εικαστικό ιδίωμα ο καθένας, το ανάμεικτο συναίσθημα χαράς και λύπης.
Η έκθεση, θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014. Τα πρωινά της πρώτης εβδομάδας, οι μαθητές των σχολείων της περιοχής θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση και να ξεναγηθούν στο χώρο, από τη θεολόγο Χριστίνα Ματιάκη .
Την Τετάρτη στις 9 Απριλίου 2014 στις 6:30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ανέστη Κεσελόπουλο, καθηγητή Ηθικής, Ποιμαντικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχόλης του ΑΠΘ. Ο κ. Κεσελόπουλος, με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα, θα κάνει μια σύντομη αλλά ουσιαστική αναφορά στο θέμα. Ένα μικρό εισαγωγικό του ιδίου αναφέρει: "Ο όρος χαρμολύπη, που χρησιμοποιούν συνήθως οι ασκητές και οι νηπτικοί Πατέρες της Εκκλησίας για να εκφράσουν το βίωμα της τελικής υπερβάσεως του πόνου, είναι ίσως το πιο εκφραστικό σύμβολο ολόκληρης της ασκητικής ζωής τους, ζωής δακρύων, μετανοίας και χαροποιού πένθους."
Την εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιώσει επίσης και η  χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Κοζάνης, «Οι Τρεις Ιεράρχες» με χοράρχη τον κ. Αναστάσιο Καγκαρά.
Η έκθεση θα κλείσει  με αναστάσιμο επίλογο στις 25 Απριλίου, 6:30 το απόγευμα, από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Σταμπλιάκα, εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης.
 
Ώρες λειτουργίας:
Πρωί: Δευτέρα- Παρασκευή 10:00- 13:00
Απόγευμα: Πέμπτη 10 & 24 Απριλίου 18:00- 20:00
 
Υπεύθυνη διοργάνωσης & συντονισμού: Ματιάκη Χριστίνα
 
Χορηγοί: GreekPress.gr, Kozan.gr, Webterior.gr, Bunique.gr οργάνωση εκδηλώσεων, Φάσμα εκτυπώσεις, Τρυποκάρυδος restaurant.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.