Σελίδες

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Εκστρατεία Ενημέρωσης γονέων για την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους



Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κοζάνης, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας, συμμετέχει στην 3η Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ – (Ρώτα το Διονύση) και Αλκοόλ & Ανήλικοι.

Στη 2η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης ο Δήμος Κοζάνης φιλοξένησε ένα ειδικό banner στην ιστοσελίδα του με στόχο την καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και την αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Τώρα, στην 3η Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης ο Δήμος Κοζάνης φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.kozanh.gr το ειδικό banner «Α18+ Αλκοόλ μετά τα 18, εξηγώ το παιδί μου γιατί», στο οποίο περιλαμβάνονται πληροφορίες και συμβουλές που μπορεί ένας γονέας να αναζητήσει σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστοσελίδας, ο επισκέπτης - γονέας ενημερώνεται επίσης για:

·          Τους λόγους που οδηγούν τον ανήλικο να ξεκινήσει την κατανάλωση αλκοόλ.
·          Το ρόλο που παίζει το οικογενειακό περιβάλλον ως πρότυπο υιοθέτησης συμπεριφορών.
·          Τους κινδύνους και τις απειλές στην υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία.
·          Τα σημάδια έγκαιρης αναγνώρισης του προβλήματος.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο που πρέπει να επικοινωνεί ο γονέας με το παιδί καθώς και τις πρωτοβουλίες που οφείλει να αναλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του.

Επισκεφτείτε, λοιπόν, το «Α18+ Αλκοόλ μετά τα 18, εξηγώ το παιδί μου γιατί», στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης, γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ενεργός πολίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.