Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Κοζάνης - Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων ΟφειλώνΗ Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου Κοζάνης ενημερώνει ότι, σε εφαρμογή του Ν. 4321/2015, προχωρεί σε ρύθμιση  του συνόλου των οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες  έως και την 1 Μαρτίου 2015 & έχουν καταχωρηθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση.

Συγκεκριμένα:

·         Οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή από 2 έως 100 δόσεις με απαλλαγή προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής έως και 100% (ανάλογα με τις δόσεις εξόφλησης του χρέους). Ελάχιστο ποσό δόσης 20,00 €.

·         Ποσά έως 5.000,00 € που ρυθμίζονται δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

·         Ποσά πάνω από 5.000,00 € που ρυθμίζονται  επιβαρύνονται  με  τόκο 3% ετησίως.

·         Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 0,25%.

·         Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και όλες οι ληξιπρόθεσμες έως 01-03-2015 οφειλές που βρίσκονται σε:
α) αναστολή, διοικητική ή δικαστική εκ του Νόμου
β) έχουν  υπαχθεί σε ρύθμιση η οποία είναι σε ισχύ

·         Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Κοζάνης ως τις 26 Μάιου 2015.

·         Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι το τέλος του κάθε επόμενου μήνα.

·         Η ρύθμιση χάνεται με υποχρέωση άμεσης καταβολής του υπολοίπου της οφειλής με τα στοιχεία της αρχικής βεβαίωσης και επιδίωξης της άμεσης είσπραξής της, εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει δυο (2) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις στο πρώτο οκτάμηνο της ρύθμισης ή μετά την πάροδο του οκταμήνου δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες ή καθυστερήσει την καταβολή τριών (3) τελευταίων δόσεων της ρύθμισης.

·         Εάν κάποιος καταβάλει έως 27 Απριλίου 2015 ως προκαταβολή το 10πλάσιο της ελάχιστης δόσης θα απαλλαγεί ισόποσα των συνολικών προσαυξήσεων & των τόκων ρύθμισης που θα επιλέξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.