Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αθανάσιος Κοσματόπουλος: «Ο Πολιτισμός …. μας ενώνει»



Εποικοδομητική και χρήσιμη η συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Κοσματόπουλος, με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων των Δήμων, Βοίου, Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο των επαφών με τους φορείς του πολιτισμού, σε επίπεδο περιφέρειας.

Μετά από διεξοδική συζήτηση παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, κοινή ήταν η εκτίμηση ότι ο πολιτισμός έχει σήμερα ‘πρωταγωνιστικό’ ρόλο στην κοινωνική συνοχή που δοκιμάζεται λόγω της οικονομικής κρίσης και χρειάζεται πολυεπίπεδη στήριξη ώστε να κρατήσει ζωντανά ήθη, έθιμα και παραδόσεις που θα δώσουν διαφορετική πνοή στην καθημερινότητα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Σημαντική επίσης κρίνεται η δημιουργία ενός φορέα που θα ‘ενώσει’ το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων της περιφέρειας, ώστε να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις για ένα θετικότερο αποτέλεσμα σε πρωτοβουλίες και δράσεις. Ως ανάγκη προέκυψε από την συγκεκριμένη συνάντηση και η δημιουργία ενός πολύκεντρου, που θα αποτελέσει κυψέλη αναζήτησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων.




Είμαστε εδώ ‘σημείωσε’ χαρακτηριστικά ο κ. Κοσματόπουλος για να συζητήσουμε το αύριο του τόπου αυτού και στον τομέα του πολιτισμού που δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για ένα καλύτερο μέλλον. Αν και οι οικονομικοί πόροι έχουν μειωθεί κατά πολύ ‘συνέχισε’ ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής ωστόσο και με λιγότερα χρήματα μπορούμε να πετύχουμε πολλά αρκεί να υπάρχει όραμα και διάθεση για δουλειά.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Ντίνα Κισκίνη Διευθύντρια Κοινωνικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ενώ ουσιαστική ήταν και η παρέμβαση της Περιφερειακής Συμβούλου Κωνσταντίνας Μητροπούλου για την ευρυθμότερη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου να σταθούν όρθιοι και σε αυτή την κρίση που περνάει η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.