Σελίδες

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ » και το δημοσιογράφο Σωτήρη Πίκουλα



- Για το μεταναστευτικό:
  • Στόχος μας είναι ο πρώτος χώρος κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα σε ειδικούς χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα. Η τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
  • Είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες λύσεις για ένα πρόβλημα εθνικό όχι τοπικό. Χωρίς αυτούς τους χώρους το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε όλοι μαζί, με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και συνεργασίες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
-Για απόπειρες σύνδεσης του μεταναστευτικού με τις επικείμενες εκλογές:
  • Ανεξάρτητα από τις επικείμενες εκλογές, αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, πρώτον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστικές τραγωδίες κάθε είδους, δεύτερον, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, και των Ελλήνων και των μεταναστών, τρίτον, η απραξία και η αναποφασιστικότητα επωάζουν το «αυγό του φιδιού», κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, και τέταρτον, αντιμετωπίζουμε τον άμεσο κίνδυνο αποβολής μας από τη Συνθήκη Schengen , με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  • Μοναδική μου αγωνία είναι να βελτιώσω τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Ως εκ τούτου, δεν έχω την πολυτέλεια να παρακολουθώ δηλώσεις που δεν με αφορούν. Αλλά δεν έχω και καμιά διάθεση να κρίνω τις απόψεις κανενός συναδέλφου μου. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και για όσα λέμε, αλλά κυρίως για όσα κάνουμε.
-Για όσους κάνουν λόγο για «στρατόπεδα συγκέντρωσης»: 
  • Είτε είναι ανιστόρητοι είτε κάνουν εμπόριο ευαισθησίας χωρίς αντίκρισμα. Απάνθρωποι δεν είναι οι χώροι υποχρεωτικής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Απάνθρωπο είναι να περιοριζόμαστε σε ωραία λόγια και συνθήματα, ενώ γύρω μας, πλάι μας, σημειώνονται χιλιάδες δράματα που μπορεί να εξελιχθούν σε μια μείζονα ανθρωπιστική τραγωδία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.