Σελίδες

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Λευκοπηγιώτικα.....


Είναι φοβερές τελικά οι Λαζαρίνες της Λευκοπηγής.... Αναβίωσαν στην πλατεία του χωριού, για ακόμη μια χρονιά το έθιμο των "Λαζαρίνων" και παρά τη μπόρα που έπιασε την ώρα των εκδηλώσεων, αυτές συνέχισαν το τραγούδι και το χορό, βρίσκοντας καταφύγιο κάτω από τον πλάτανο.


Μετά από 6 συνεχή χρόνια το σεμινάριο παραδοσιακών χορών με θέμα τις «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ» καθώς και η ημερίδα Πολιτισμού και Παράδοσης δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος. Εκδηλώσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του πολιτισμού και σίγουρα συμβάλλουν στην προβολή της Λευκοπηγής


Αντίθετα αναβιώνει τη Μεγάλη Παρασκευή μετά από αρκετά χρόνια το μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ Παλαιμάχων και σημερινής ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου. Οι δηλώσεις πριν το παιχνίδι είναι ως συνήθως ολίγον ....προκλητικές έως ... απειλητικές, με τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν εκατέρωθεν.


Ασύρματο δωρεάν Wifi  internet στην πλατεία της Λευκοπηγής σχεδιάζει να εγκαταστήσει το Τοπικό Συμβούλιο. 


Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα για τη ΣΤΕΒΙΑ που διοργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο την προηγούμενη Κυριακή. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συμμετοχή πολλών νέων αγροτών της ευρύτερης περιοχής ήταν ο Πρόεδρος Βαγγέλης Ζαμίχος, ενώ από το χώρο της πολιτικής πέρα από τους Λευκοπηγιώτες Πασχάλη Μητλιάγκα και Βαγγέλη Καραπάτσιο το παρόν έδωσαν και ο Ρούλης Κοκελίδης με τον Βαγγέλη Σημανδράκο.


Φτάνουν στο χωριό ένας ένας οι ετεροδημότες Λευκοπηγιώτες για τις γιορτές του Πάσχα.... Όχι όπως παλιά (π.κ. = προ κρίσης) αλλά σίγουρα αρκετοί ... θα κάνουν Πάσχα στη Λευκοπηγή.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.