Σελίδες

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωτικής σημασίας η ολοκλήρωση του άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε65 για σύνδεση με την Εγνατία






Την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε65 και τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό, όπως έχει προβλεφθεί στο σχεδιασμό του έργου, ζητούν με κοινό έγγραφο τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και μετά από σχετικές αποφάσεις των τριών περιφερειακών συμβουλίων.

Οι περιφερειάρχες τονίζουν τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της σύνδεσης του οδικού άξονα Ε65 με την Εγνατία Οδό, για να αποτελέσει τη βασική οδική αρτηρία που θα συνδέει τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με ασφάλεια και ταχύτητα τόσο μεταξύ τους όσο και με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, καθώς και με τον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι κ. Αγοραστός, Δακής και Καχριμάνης αναφέρουν στην επιστολή τους: «Ειδικότερα για τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, είναι ζωτικής και πρωτεύουσας σημασίας η ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 με κατάληξη στην Εγνατία Οδό. Για μας είναι δρόμος "ζωής" για την ευρύτερη περιοχή, που παρουσιάζει έντονη αναπτυξιακή υστέρηση.

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία, τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών περί προθέσεων είτε να μείνει ημιτελές το έργο είτε, στην ακόμη απευκταία περίπτωση, να εγκαταλειφθεί πλήρως».

Υπογραμμίζουν, δε, πως «για τις περιφέρειές μας, η επανεκκίνηση του οδικού άξονα και η σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό είναι αδιαπραγμάτευτη, θεωρούμε, δε, ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί με προτεραιότητα το τμήμα Μουργκάνι Καλαμπάκας - Εγνατίας, καθώς το υπόλοιπο τμήμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί σε δεύτερο στάδιο.

Κάθε άλλη σκέψη ή απόφαση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθηλώνει αναπτυξιακά τις τρεις περιφέρειες και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.