Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Γ' Εθνική: "Φιλί της ζωής" για την Κοζάνη

Στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, η Κοζάνη σημείωσε τρομερά σημαντική νίκη μέσα στην Ηράκλεια και άλλαξε τις προοπτικές της για τη σωτηρία.

Αν και αγωνιζόταν σε μια από τις ισχυρές έδρες της κατηγορίας, απέναντι σε μια ομάδα ιδιαίτερα παραγωγική στο γήπεδό της, αν και έπαιζε κυριολεκτικά «με την πλάτη στον τοίχο», αφού σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η θέση της θα γινόταν δυσχερέστατη, η Κοζάνη τα κατάφερε. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς, πήραν την πρωτοβουλία κι είχαν δοκάρι με τον Γκόβα στο 15΄, ενώ σημείωσαν το νικητήριο γκολ στο 40΄ με τον Παύλο Κυριακίδη. Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας μπήκε με φόρα, πίεσε, κυριάρχησε για ένα 20λεπτο, όπου είχε δοκάρι με τον Κοσμίδη, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς και τελικά έχασαν την ευκαιρία να διευρύνουν τη νίκη τους με το χαμένο τετ-α-τετ του Τοπούζη στο 92΄. Ήταν κυριολεκτικά το «φιλί της ζωής» για την Κοζάνη, που εδώ και καιρό «κυνηγούσε» την επιτυχία, ωστόσο το κατάφερε την πιο δύσκολη ώρα.

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ»: Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά από τη σπουδαία νίκη ο προπονητής της Κοζάνης, Βασίλης Παπαδόπουλος. Μαθημένος στα δύσκολα, κράτησε την ομάδα όρθια και τώρα, ύστερα από τις συνεχόμενες ήττες που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού και τόνισε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, διότι δεν υπήρχαν πλέον άλλα περιθώρια. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και η θέση μας εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Στο πρώτο μέρος πήγαμε πολύ καλά, οι παίκτες έπαιξαν με πάθος και αποφασιστικότητα, στο δεύτερο μισό του β΄ ημιχρόνου θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει κι άλλα τέρματα». Από την άλλη, ο πρόεδρος της Κοζάνης, Αγάπιος Γαβριηλίδης, που συνόδευσε την αποστολή στην Ηράκλεια, τόνισε: «Κάναμε το πρώτο από τα 5 βήματα που χρειαζόμαστε για τη σωτηρία μας. Είχαμε πει ότι θα εξαντλούσαμε τα περιθώρια μέχρι το τέλος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, περιμένουμε τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν την ομάδα της πόλης και να έλθουν στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν στη συνέχεια».

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ: Πλέον η Κοζάνη έφθασε σε απόσταση αναπνοής για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο το πρόγραμμα παραμένει δύσκολο κι απαιτεί υπέρβαση και στη συνέχεια. Αναλυτικά τα «λιοντάρια» φιλοξενούν την επόμενη Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας την Κρανούλα κι εν συνεχεία πηγαίνουν διαδοχικά σε Γιαννιτσά, Άμφισσα, για να φιλοξενήσουν στην τελευταία αγωνιστική την Επανομή! Θα τα καταφέρουν; Ο χρόνος θα το δείξει, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι αυτό το νεανικό και ιδιαίτερα ταλαντούχο συγκρότημα που έχει η Κοζάνη άφησε σε άλλο ένα ματς τα διαπιστευτήριά του κι έδειξε ότι συνεχίζει να παλεύει με ψηλά το κεφάλι μέχρι το τέλος, όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου.


Πηγή : gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.