Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τις συμβάσεις υλοποίησης δύο νέων έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας - Το ένα αφορά το έργο "Ανάδειξη τοποθεσίας Πύργος Αηλιά στην Τ.Κ. Λευκοπηγής"


Τις συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων του Δήμου Κοζάνης που έχουν ενταχθεί στοπρόγραμμα LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», με τίτλο « Ανάδειξη τοποθεσίας Πύργος Αηλιά στην Τ.Κ. Λευκοπηγής» καθώς και «Δημιουργία ολοκληρωμένου υλικού με στόχο την συνολική προβολή και ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτιστικού-πολιτισμικού και φυσικού πλούτου του Δήμου σε διεθνές επίπεδο», υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και ο πρόεδρος της ΑΝΚΟ Α.Ε., Κυριάκος Μιχαηλίδης.
Το πρώτο έργο αφορά  στην διαμόρφωση της δενδρόφυτης περιοχής του Πύργου Αηλιά που βρίσκεται στην Τ.Κ. Λευκοπηγής  που αποτελεί χώρο περιπάτου και αναψυχής των κατοίκων. Οι εργασίες που προτείνονται είναι  διάνοιξη μονοπατιού που θα οδηγεί σε ξύλινο παρατηρητήριο, δύο κιόσκια, πέτρινη βρύση, παιδική χαρά κλπ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €60.233,10 ευρώ.
Το δεύτερο έργο αφορά στη δημιουργία λευκώματος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και εμπεριστατωμένα κείμενα τα οποία θα αναδεικνύουν την ιστορία, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά καθώς και το φυσικό κάλλος του τόπου.
Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές ορισμένων φωτογραφιών θα εμπεριέχεται η λειτουργία τεχνολογικής εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας.
Στόχος η παγκόσμια προβολή της Κοζάνης μέσω της παραγωγής του λευκώματος σε 2 γλώσσες (ελληνικά – αγγλικά).
Επίσης θα δημιουργηθούν έντυπα, αφίσες και καρτ ποστάλ  με στόχο την τουριστική προβολή του Δήμου & την ανάδειξη των επιμέρους στοιχείων που τον κάνουν μοναδικό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €76.984,47 ευρώ.





Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Λευκοπηγής έψαλλαν το Τοπικό Συμβούλιο και ο Σύλλολος ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή - Φωτορεπορτάζ








Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Λευκοπηγής στον Περιφερειάρχη





Ευτυχισμένο και χαρούμενο 2014 για όλους τους Λευκοπηγιώτες και Λευκοπηγιώτισσες και για όλο τον κόσμο...


Το lefkopigi.blogspot σας εύχεται,

Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και ευτυχία ! ! !