Σελίδες

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

6ο Σεμινάριο παραδοσιακών χορών «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ» και Ημερίδα Πολιτισμού και Παράδοσης στη Λευκοπηγή




Ο Ε.Μ.Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ σας προσκαλεί στο 6ο Σεμινάριο παραδοσιακών χορών «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ» και στην Ημερίδα Πολιτισμού και Παράδοσης που θα πραγματοποιηθούν στις 15 – 16 – 17 Απριλίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Λευκοπηγής Κοζάνης

 
 
 

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

6ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ»


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ και ΓΛΕΝΤΙ στη ΛΕΥΚΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο Ε.Μ.Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει στη Λευκοπηγή Κοζάνης το 6ο Σεμινάριο παραδοσιακών χορών «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ» και Ημερίδα Πολιτισμού και Παράδοσης.







ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Γ' Εθνική: "Φιλί της ζωής" για την Κοζάνη

Στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, η Κοζάνη σημείωσε τρομερά σημαντική νίκη μέσα στην Ηράκλεια και άλλαξε τις προοπτικές της για τη σωτηρία.

Αν και αγωνιζόταν σε μια από τις ισχυρές έδρες της κατηγορίας, απέναντι σε μια ομάδα ιδιαίτερα παραγωγική στο γήπεδό της, αν και έπαιζε κυριολεκτικά «με την πλάτη στον τοίχο», αφού σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η θέση της θα γινόταν δυσχερέστατη, η Κοζάνη τα κατάφερε. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς, πήραν την πρωτοβουλία κι είχαν δοκάρι με τον Γκόβα στο 15΄, ενώ σημείωσαν το νικητήριο γκολ στο 40΄ με τον Παύλο Κυριακίδη. Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας μπήκε με φόρα, πίεσε, κυριάρχησε για ένα 20λεπτο, όπου είχε δοκάρι με τον Κοσμίδη, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς και τελικά έχασαν την ευκαιρία να διευρύνουν τη νίκη τους με το χαμένο τετ-α-τετ του Τοπούζη στο 92΄. Ήταν κυριολεκτικά το «φιλί της ζωής» για την Κοζάνη, που εδώ και καιρό «κυνηγούσε» την επιτυχία, ωστόσο το κατάφερε την πιο δύσκολη ώρα.

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ»: Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά από τη σπουδαία νίκη ο προπονητής της Κοζάνης, Βασίλης Παπαδόπουλος. Μαθημένος στα δύσκολα, κράτησε την ομάδα όρθια και τώρα, ύστερα από τις συνεχόμενες ήττες που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού και τόνισε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, διότι δεν υπήρχαν πλέον άλλα περιθώρια. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και η θέση μας εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Στο πρώτο μέρος πήγαμε πολύ καλά, οι παίκτες έπαιξαν με πάθος και αποφασιστικότητα, στο δεύτερο μισό του β΄ ημιχρόνου θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει κι άλλα τέρματα». Από την άλλη, ο πρόεδρος της Κοζάνης, Αγάπιος Γαβριηλίδης, που συνόδευσε την αποστολή στην Ηράκλεια, τόνισε: «Κάναμε το πρώτο από τα 5 βήματα που χρειαζόμαστε για τη σωτηρία μας. Είχαμε πει ότι θα εξαντλούσαμε τα περιθώρια μέχρι το τέλος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, περιμένουμε τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν την ομάδα της πόλης και να έλθουν στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν στη συνέχεια».

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ: Πλέον η Κοζάνη έφθασε σε απόσταση αναπνοής για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο το πρόγραμμα παραμένει δύσκολο κι απαιτεί υπέρβαση και στη συνέχεια. Αναλυτικά τα «λιοντάρια» φιλοξενούν την επόμενη Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας την Κρανούλα κι εν συνεχεία πηγαίνουν διαδοχικά σε Γιαννιτσά, Άμφισσα, για να φιλοξενήσουν στην τελευταία αγωνιστική την Επανομή! Θα τα καταφέρουν; Ο χρόνος θα το δείξει, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι αυτό το νεανικό και ιδιαίτερα ταλαντούχο συγκρότημα που έχει η Κοζάνη άφησε σε άλλο ένα ματς τα διαπιστευτήριά του κι έδειξε ότι συνεχίζει να παλεύει με ψηλά το κεφάλι μέχρι το τέλος, όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου.


Πηγή : gazzetta.gr

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πληρωμή Δωροσήμου Α΄τετραμήνου 2011 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους


Η πληρωμή από το ΙΚΑ του Δωροσήμου Α΄τετραμήνου 2011 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, θα πραγματοποιηθεί από 12/04/2011 εως 12/05/2011 τις ημερομηνίες: 12, 13, 14, 18, 19, 20, 27, 28/04/2011,02,03,04,05,09,11,12/05/2011.


Η πληρωμή θα γίνεται κατά τις ώρες 15:00 μ.μ-17:30 μμ.

Δικαιολογητικά πληρωμής του δώρου:

1.Για τους απογραφέντες μέχρι 31/12/01, το ΔΑΤΕ ή το Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης.
2.Για τους απογραφέντες από 1/1/02 και μετά, η Βεβαίωση Απογραφής Ασφαλισμένου
3.Αστυνομική Ταυτότητα
4.ΑΦΜ

Όσοι δεν πληρώθηκαν δώρα εορτών προηγούμενων περιόδων τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, μπορούν να τα πληρωθούν με το Δωρόσημο Α΄τετραμήνου 2011.

Από τη συνολική αξία των δωροσήμων, θα κρατηθούν εισφορές ασφαλισμένου για το ΙΚΑ και το ΤΕΑΜ.

Όσοι οικοδόμοι υπέβαλλαν εμπρόθεσμα το έντυπο «Δήλωση τραπεζικού λογ/σμού πληρωμής δωροσήμου εργατοτεχνιτών οικοδόμων», θα πληρωθούν το δωρόσημό τους μέσω πίστωσης των τραπεζικών τους λογαριασμών.


Από το Περ/κό Υποκ/μα ΙΚΑ Κοζάνης

«Γέφυρα Ζωής» 5η Αιμοδοσία του 2011

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης Γέφυρα Ζωής, διοργανώνει την 5η Αιμοδοσία του 2011 με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 ώρες από 17:00-20:00 στα γραφεία του Συλλόγου, (Κ.Η.Φ.Η.) ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ.- ΝΙΚ. ΠΛΑΚΟΠΙΤΗ 11.

ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

-Μην αδιαφορείτε, είναι κρίμα να κινδυνεύουν ζωές, ίσως και η δική μας, επειδή δεν δώσαμε Αίμα όταν μπορούσαμε.
-Και για να μην στερούμαστε το έτσι και αλλιώς λιγοστό Αίμα που δίνουμε ας προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την περιττή χρήση Αίματος, στους Δρόμους.
- Φοράμε πάντα Κράνος ή Ζώνη Ασφαλείας
- Οδηγούμαι με σύνεση ώστε να μειώσουμε τα ατυχήματα, είναι άδικο μια απερισκεψία να μας στοιχίσει τη Ζωή, την Αρτιμέλεια ή την Υγεία μας.

Σας περιμένουμε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Απριλίου 2011ΩΡΑ 17:00 – 20:00, Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή για προσφορά αίματος είναι:

Κολυμβητικοι αγωνες "Λασσανεια" 2011, Σάββατο 9 απριλίου, στο ΔΑΚ κοζάνης

Με συμμετοχή συλλόγων από την Β. Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν οι Κολυμβητικοί αγώνες για παιδιά 10-12 ετών στο πλαίσιο των Λασσανείων 2011 το Σάββατο 9 Απριλίου 2011. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 10:00 το πρωί και το απόγεμα της ίδιας μέρας (16:45 μ.μ) θα γίνει η τελετή έναρξης.

Οι αγώνες κολύμβησης, που διοργανώνονται ανελλιπώς για 21 έτη, πραγματοποιούνται με συνεργασία της ΔΕΠΑΚΠΚ, της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντρικής –Δυτικής Μακεδονίας και των τοπικών συλλόγων Κολύμβησης και αποτελούν θεσμό για την πόλη της Κοζάνης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
Α’ Αγωνιστική – Σάββατο 10:00π.μ

50 Ελεύθερο 10-11-12 Κορίτσια-Αγόρια
50 Πεταλούδα 10-11-12 Κορίτσια-Αγόρια
100 Ύπτιο 10-11-12 Κορίτσια-Αγόρια
100 Πρόσθιο 10-11-12 Κορίτσια-Αγόρια
200 Ελεύθερο 11-12 Κορίτσια-Αγόρια
4Χ50 Ελεύθερο 10 Κορίτσια-Αγόρια

Τελετή Έναρξης Σάββατο 4:45μ.μ.

Β’ Αγωνιστική – Σάββατο 5:00μ.μ
50 Ύπτιο 10-11-12 Κορίτσια-Αγόρια
50 Πρόσθιο 10-11-12 Κορίτσια-Αγόρια
100 Ελεύθερο 10-11-12 Κορίτσια-Αγόρια
100 Πεταλούδα 11-12 Κορίτσια-Αγόρια
200 Μ. Ατομική 10-11-12 Κορίτσια-Αγόρια
4Χ50 Ελεύθερο 11-12 Κορίτσια-Αγόρια

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αναστέλλεται η διάθεση του τοπικού πόρου ανάπτυξης

Σωκράτης Μουτίδης-kozani.tv
Γιάννης Κωσταρέλλας Εφημερίδα «Ο Χρόνος»


Αναστέλλεται οποιαδήποτε διάθεση επιδοτήσεων ή ενισχύσεων, τις οποίες δικαιούνται δήμοι που υφίστανται περιβαλλοντική υποβάθμιση, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή τη Δευτέρα το βράδυ και συμπεριλαμβάνει και τον τοπικό πόρο ανάπτυξης.

Η αναστολή των επιδοτήσεων αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, έως την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και έως ότου οι νέες εκλεγμένες τοπικές και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις εκφράσουν τη γνώμη τους για την πιο αξιόπιστη και δικαιότερη κατανομή των κονδυλίων.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υφυπουργού από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προβλέπεται ότι ενίσχυση δικαιούνται όχι μόνο οι Δήμοι στην περιοχή των οποίων λειτουργούν οι εγκαταστάσεις διύλισης, αλλά και εκείνοι στην περιφέρεια των οποίων υπάρχουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου διυλιστηρίου με χωρητικότητα άνω των 10.000 μ3, και διευκολύνσεις εισαγωγής και εξαγωγής αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών προϊόντων.

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : Προαναγγελία για μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : Κριτική αδιαφάνειας στη ΔΕΗ

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία η επίσκεψη Παπούλια στο Αζερμπαϊτζάν

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ : Νόμιμη η απεργία στα ΕΛΠΕ, φόβοι για «αρρυθμίες» στην αγορά καυσίμων

ΒΡΑΔΥΝΗ : Μήνυμα Σκανδαλίδη για ΑΤΈ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Με βίντεο το δίπλωμα οδήγησης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :  Στοπ στην επιδότηση δήμων λόγω ρύπανσης για «δικαιότερη κατανομή»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Σε Καναδούς τα αλβανικά κοιτάσματα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Ιρακινό πετρέλαιο μέσω Τουρκίας

Σε εκκρεμότητα οι υπογραφές της Μ.Π.Ε. από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για την μετατόπιση των πυλώνων υψηλής τάσης της Χαραυγής

Η διαδικασία μετατόπισης των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από την τοπική κοινότητα Χαραυγής του Δήμου Κοζάνης, ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια, με τον Δήμο να έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου.

Στο διάστημα των δύο χρόνων που μεσολάβησαν, έπρεπε να είχε υπογραφεί, από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης , η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το εν λόγω έργο, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.

Είναι χρήσιμο λοιπόν, να γνωστοποιηθούν στους πολίτες και κυρίως στους κατοίκους της Χαραυγής, βήμα βήμα οι διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα:

Το ΕΒΕ Κοζάνης διοργανώνει Επιχειρηματική Αποστολή και συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση οικοδομικών και κατασκευαστικών υλικών στην Πρίστινα του Κοσσόβου (από 18 ως 21 Μαΐου 2011 )

Το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης (ΕΒΕ) πρόκειται να διοργανώσει για τα μέλη του Επιχειρηματική Αποστολή στο Κόσσοβο από 18 ως 21 Μαΐου 2011, με παράλληλη συμμετοχή όσων από τους συμμετέχοντες στην αποστολή επιθυμούν και στη 10η Διεθνή Έκθεση οικοδομικών και κατασκευαστικών υλικών και γενικά εξοπλισμού κατοικιών, που θα πραγματοποιηθεί στην Πρίστινα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Καλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Ν. Κοζάνης, που είτε επιθυμούν να συμμετέχουν στην αποστολή με σκοπό την πραγματοποίηση προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων που θα γίνουν στα πλαίσια της έκθεσης, είτε επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο περίπτερο που θα εκμισθώσει το ΕΒΕ στον Εκθεσιακό Χώρο της Πρίστινα με σκοπό την καλύτερη προβολή και προώθησή τους, να δηλώσουν στην υπηρεσία του ΕΒΕ έγκαιρα τη συμμετοχή τους και να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση έως και την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011.

Στις 11 Απριλίου 2011 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 167 του Νόμου 3852/10
2. Την ανάγκη συγκλήσεως του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα:

Απαγόρευση αλιείας στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, Λίμνη Περδίκα και γεωφράγματος Πραμόριτσας του Νομού Κοζάνης για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών

Το Τμήμα Αλιείς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνει την απαγόρευση αλιείας στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, Λίμνη Περδίκα και γεωφράγματος Πραμόριτσας του Νομού Κοζάνης για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών ως κάτωθι:

1. Την απαγόρευση της διενέργειας αλιείας, επαγγελματικής και ερασιτεχνικής με κάθε μέσο και αλιευτικό εργαλείο :

α) Στη λίμνη Πολυφύτου κατά το χρονικό διάστημα από 17-04-2011 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 27-05-2011 και ώρα 12η μεσημβρινή μέχρι την Γέφυρα Αιανής – Ρυμνίου. Στις 18-04-2011 δεν θα υπάρχουν στην λίμνη ούτε εργαλεία ούτε αλιευτικά σκάφη.

β) Στο υδάτινο τμήμα της λίμνης Πολυφύτου από την Γέφυρα Αιανής – Ρυμνίου έως και την Μονή Ιλαρίωνα κατά το χρονικό διάστημα από 17-04-2011 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 31-07-2011 και ώρα 12η μεσημβρινή για την προστασία αναπαραγωγής των ιχθύων της λίμνης. Στις 18-04-2011 δεν θα υπάρχουν στην λίμνη ούτε εργαλεία ούτε αλιευτικά σκάφη.

γ) Στην Λίμνη Περδίκα κατά το χρονικό διάστημα από 01-05-2011 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 31-05-2011 και ώρα 12η μεσημβρινή.

δ) Στο γεώφραγμα της Πραμόριτσας κατά το χρονικό διάστημα από 01-05-2011 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 31-05-2011 και ώρα 12η μεσημβρινή.

2. Κατά την απαγορευτική περίοδο αλιείας, οι αλιείες υποχρεούνται να μεταφέρουν τα αλιευτικά τους σκάφη και εργαλεία στα σπίτια τους.

3. Την τήρηση της παρούσης αναθέτουμε στις Αστυνομικές Αρχές του Νομού μας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με της διατάξεις των Ν.Δ. 420/70, 1740/87 ΚΑΙ 2040/92.

Οκτάωρο και ανοιχτές το απόγευμα υπηρεσίες του Δημοσίου

Στην απογευματινή λειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως πολεοδομίες, εφορίες, υπηρεσίες Δήμων και ασφαλιστικά ταμεία, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Η οριστική απόφαση για το νέο ωράριο σε οκτώ συγκεκριμένες υπηρεσίες, θα ληφθεί, σύμφωνα με το Έθνος, από το υπουργείο Εσωτερικών μετά το Πάσχα και η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Οι εν λόγω υπηρεσίες θα λειτουργούν δύο απογεύματα την εβδομάδα, πιθανότατα Δευτέρα και Τετάρτη, μέχρι τις 8.00 μμ., και με παράλληλη μείωση του ωραρίου την Παρασκευή.

Στόχος της πρότασης του υπουργείου Εσωτερικών είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και θα συνοδευτεί με την επαναφορά της 8ωρης απασχόλησης στο Δημόσιο, όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τίτλοι ειδήσεων

  • ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
  • Τέταρτη αναδεικνυεται η Ελλάδα στις εισροές ευρωπαϊκών πόρων
  • ΜΕΤΡΑ-ΣΟΚ 27,5 ΔΙΣ. ΚΟΣΤΟΣ 2010-15 50 ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ. ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
  • Αύξηση 20% στις πωλήσεις των γουνοποιών το 2010 
  • Μεγάλες διαφορές στη μεταβολή των περιφερειακών ανισοτήτων στην ευρωζώνη την οκταετία 2000 2008
  • Κονδύλια έως 250.000 € σε επιχειρήσεις μεταποίησης 
  • Χρήσιμα τα βιολογικά νερά της Ψυττάλειας 
  • Ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων περιμένει 2,5 εκατ. ευρώ 
  • Γεμίσαμε κάμπιες επειδή οι δήμοι δεν ψέκασαν λόγω... εκλογών 
  • Στους 182 βρήκαν το «μέσο όρο» των φορέων που έχασαν τη χρηματοδότηση 
  • Στα αζήτητα 4 δισ. € για κοινωνική στήριξη 
  • Νομικες τρύπες στην «Επιφάνεια» αξιοποιηση της δημόσιας γης 
  • Το «πάγωμα» στη χορήγηση δανείων «τορπιλίζει» κάθε ελπίδα ανάκαμψης
  • Μελετάται η αξιοποίηση του νερού στην Ψυττάλεια  
  • Ιδρύθηκε η Συνομοσπονδία μικρών δήμων της Ευρωπαϊκής Ενωσης 

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ - Βαθμολογία Playoff


 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 28 ΑΓΩΝΕΣ

1 Ολυμπιακός 70
2 Παναθηναϊκός 57
3 Α.Ε.Κ. 46
4 Π.Α.Ο.Κ. 44
- Ολυμπιακός Βόλου 44

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η πρόγνωση του καιρού της Κυριακής

 


Kομμένη η χρηματοδότηση σε 235 φορείς του δημοσίου! - Στον αέρα οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

- Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στο μέτρο αυτό γιατί δεν έστειλαν τα οικονομικά τους στοιχεία

- Μεταξύ των φορέων 37 νοσοκομεία και τρία ΑΕΙ - Διαβάστε όλη τη λίστα

Σε κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης όσων φορέων του δημοσίου δεν έστειλαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία προχωρά η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από νόμο που έχει ψηφιστεί από τη δεκαετία του 90 κατά των διοικητών οργανισμών που δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία.

Μέχρι χθες 235 φορείς βρέθηκαν σε αδυναμία – άγνωστο για ποιούς λόγους – να στείλουν τα οικονομικά τους στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επίκειται στάση στην επιχορήγηση και να βρεθούν στον αέρα η λειτουργία τους και οι μισθοί των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία οι φορείς αυτοί είναι, μεταξύ άλλων:

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ειδήσεις σε τίτλους


Economist: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία έχουν χρεοκοπήσει

Ισχυρός σεισμός 6,2 ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου

Την ταυτότητα του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης

Τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες έφθασαν τα 4,6 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου του 2011

Πέντε μορφές συγχωνεύσεων στα νοσοκομεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος

Χαμηλά είναι τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων στη δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis

Μπιρμπίλη: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τους ημιυπαίθριους

ΕΠΟ-Μόνο πρόστιμο ζήτησε ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πρόκριση πραγματική εποποιία, σφραγίζοντας την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης (6-8 Μαΐου)


Ο δαφνοστεφής ποιητής κι ο γυμνοστεφής βράχος (και το κύμα)

του Β.Π. Καραγιάννη

...απόσπασμα του άρθρου που αναφέρεται στη Λευκοπηγή

Στην κοινότητα της Λευκοπηγής που βρίσκεται στο μέσον του οδικού άξονα της πρωτεύουσας πόλεως της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ιστορικής έδρας του Δήμου Κοζανιτών (Αιανής κατά το αρχαιοελληνικόν Κάλλιανης κατά το σλαβικόν ) στήθηκε πριν χρόνια, προεδρεύοντος του κ. Σωκράτη Δουγαλή τη επιμελεία του ζωγράφου Μανώλη Δραγώγια (αργυρό μετάλλιο της πόλεως Κοζάνης) μνημείο για τους άγνωστους ήρωες από γνήσια πέτρα, ατόφιο κομμάτι βράχου, από τον αργούν λατομείο Ι. Παρτώνα και Νικολάου Νταμακίδη -εσχάτως ετελεύτησεν στην ξένην. Ολη άλλωστε η πλατεία είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία αυτού του ζεστού, γηγενούς υλικού που εξάγεται άνευ διακρίσεως και έως καταχρήσεως από την περιοχή Μεσοράχια απέναντι από τα Ρόγγια και την Στράτνα με τα ερείπια του αρχαίου κάστρου Καϊλιά και ένδυσε όλες τις πλατείες και τις ξένες αυλές της περιοχής. Με τον καιρό αφαιρέθηκαν τα ιστορικά διαπιστευτήρια του πράγματος, που ήταν στη βάση της κατασκευής, διότι έτσι πρέπει να γίνεται· οι επόμενοι οφείλουν να διαγράφουν τους προηγούμενους και σε ό,τι αυτοί υπήρξαν ή διέπραξαν.

Στην κάθετα υψωμένη πέτρα κολλούσαν ή κάρφωναν πλαστικές πινακίδες με παραστάσεις και σύμβολα θυσίας (ο προαναφερθείς ζωγράφος είχε κάνει τη μήτρα σε χαρτί και στη ρίζα τους οι επιγραφοποιοί την αναπαρήγαγαν με τον παντογράφο) και κατέθεταν τα στεφάνια μνήμης οι χωρικοί αρμόδιοι προς τούτο. Ενα φεγγάρι μάλιστα, (την πινακίδα είχαν ήδη καταστρέψει οι αγυόπαιδες του χωριού), πετροκόλλησαν, όπως θυροκολλά ο δικαστικός επιμελητής τα κατασχετήρια έγγραφα, πινακίδα με στίχους του ...Ελύτη. Ετσι και σε στίχους, όχι μόνον σε σχέδια ζωγραφικής, κατέθεταν στεφάνια εν Λευκοπηγή κι αυτό δείχνει τον ανώτερο ποιητικό κι εθνικό πολιτισμό που τους εδερνε. Εκείνους τους καιρούς η κοινότητα διέθετε ως άρχοντα έναν ποιητήν του Λάκκου –κι έτσι δεν έχει μόνον η πόλη τον αποκριάτικο ποιητή της από τον Λάκκο τ’ Μάγγανι. Ο κεντρικός λάκκος της τη διασχίζει στη μέση και θυμίζει πρωτεύουσα δυτικοευρωπαϊκού κράτους σε αντίθεση με τον Κονιάρκο πού τη χωρίζει από το γειτονικό Πρωτοχώρι, κι αυτός ταξιδεύει τα λύματά του χωριού προς την λίμνη. Τον λυμαμοφόρο λάκκο ύμνησε και τον πέρασε έτσι στην αθανασία ο προαναφερθείς λακκοποιητής.

Στην τελευταία εθνική εορτή η πέτρα (βράχος) της Λευκοπηγής ήταν εντελώς γυμνή από σύμβολα. Ετσι παρά πόδας της δέχτηκε, με την ωραιότητα της γυμνότητάς της, ως εντελώς παρθένο της φύσης υλικό, της τιμής και φιλοπατρίας τα δάφνινα στεφάνια της χωρικής πατριώτητος.

 

Ολόκληρο το άρθρο του Β.Π. Καραγιάννη

Επιστολή του Βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο με προτάσεις για τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας

Κύριε Υπουργέ,

Παρακολουθώ από κοντά τις προσπάθειες που καταβάλετε προκειμένου να αναβαθμίσετε συνολικά το Ε.Σ.Υ. και εξορθολογήσετε το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Σε αυτές σας τις προσπάθειες αισθάνομαι την υποχρέωση σαν βουλευτής να συμμετέχω συμβάλλοντας στο έργο σας κατά τον δυνατόν και με τις δικές μου προτάσεις, οι οποίες αφορούν στο Νομό Κοζάνης και ειδικότερα στα Γ.Ν. Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Ο συνολικός αριθμός κλινών στα δύο Νοσοκομεία φαίνεται να διασφαλίζει μια πολύ καλή αντιστοιχία κλινών σε σχέση με τους κατοίκους του Νομού (1 κλίνη/ 400 κατοίκους).

Η ποσοστιαία κατανομή του πληθυσμού αναφοράς είναι:
62% Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης
38% Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Επίσης και η ποσοστιαία κατανομή των κλινών είναι:
43% Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης
53% Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας